Frånvarande

Har varit och kommer vara frånvarande från bloggen någon dag till, Det händer så mycket hela tiden nu och jag har inte riktigt tid för att uppdatera känner jag. Jag lovar att slänga in bilder, berätta om helgen och allt annat spännande som händer, men ni är så dåliga på att ge respons!!!
Imorgon är det dags för f-gruppen för andra gången, ska bli spännande. Men först ska jag jobba 6.30-12.30!
Imorgon lovar jag er massa inlägg, bilder, och annat roligt!

Baby showe

Igår hade vi baby shower för Sara och det var jätte roligt och mysigt att umgås allihopa för det händer allt för sällan. Hon fick jättefina presenter och jag och Pillan gjorde en blöjtårta som blev succé! Jag ska slänga in lite bilder sen för jag är själv jävligt stolt över den..
Idag är det middag och mys hemma hos Vickan med dom tjejerna, är helt slut efter ha sprungit på IKEA hela dagen men jag blir nog pigg om ett tag. Nu måste jag kila igen..

<3

Snart sticker jag till mitt hjärta. Hans föräldrar är bortresta så vi bor nog där medans dom är borta, dom kommer hem lagom tills vi flyttar. Inte långt kvar nu :)
Nu är mina papper med f-kassan klara om graviditetspenning, känns bra att det är gjort iaf.
Imorgon kommer bli en spännande dag, full rulle hela dagen.
Tänk att Sara bara har två veckor kvar nu och det kan hända när som helst, jag är helt pirrig för hennes skull haha.

Nu måste jag klä på mig..

Kaos

Det var inte kul att kliva in på Barnens hus imorse, kön började när man kom in i affären, och gick runt hela affären i en halvmåne. Var helt sjukt mycket folk! Jag kände inte direkt för att stå i den där kön, speciellt inte när det inte är något speciellt som vi behöver. Vi pratade lite om våran vagn och dom sa att i kunde komma tillbaka nästa vecka när allt lugnat sig och köpa den då, för dom kommer alltid ha dom vagnarna i lagret, en del av deras nya koncept. Så det var ju skönt att höra iaf.
 Men annars så var det jättefint och stort där. Skillnaden var väl att nu finns det saker till barn i alla åldrar. När det var babyland var det ju till för nästan bara bebisar. Men ska åka dit i helgen med Jocke och kolla om dom har något som vi behöver!

you make me feel alive

Nu skulle jag vart på nyöppningen av Barnenshus igentligen. Men eftersom någon strulade till det på mammas jobb igår var hon tvungen att åka in och jobba natt, vilket gör att vi inte skulle hinna dit tills kl 7, så nu ska vi åka runt 9 istället och då lär det ju vara helt fullt där inne. Ska bli spännande och se vad dom säger om vagnen vi vill ha, han lovade oss att dom skulle ha den inne när vi ville beställa den för c.a 1månad sen. Jag har inte tid att vänta på en leveranstid på 8 veckor känns det som.

Igår var det även besiktning på lägenheten och den var sååå fin. Allt kändes mycket större nu när vi fick gå in och titta överallt istället för att stå och titta in genom ett fönster. Nu längtar jag ännu mer tills vi får flytta in och börja göra iordning, det kommer bli super fint.

Nu har lilleman bara 57 dagar kvar därinne.. Jag har som små delmål när det gäller min graviditet, först var det där med att gå förbi v.12 så man kunde andas ut lite, sen var det de spännande ultraljudet i v.18 där man äntligen fick veta om det var en tjej eller kille. Sen var det v.20, bara halva kvar nu tänkte jag. Sen var det att komma in i v. 30 för det känns så nära. Nästa mål är v. 35, då är det inte alls långt kvar. allt från 3-6 veckor kvar då bara!
Jag kan inte fortfarande inte förstå hur tiden har gått så snabbt. Sara har dryga 2veckor kvar bara, jag är så avis på henne! Men våran tid kommer snart, hellre att han stannar inne i några veckor till än att han föds nu. Älskade hjärtat..

Fina killen! Ozzy ligger och myser med mig...

20110223238 (MMS)

Fina killen! Ozzy ligger och myser med mig. Tror han känner på sig att jag flyttar snart, mår inge bra just nu. Tji fick jag för att jag sa att jag hade en lätt graviditet

Förra inlägget testade jag att mobil blogg...

Förra inlägget testade jag att mobil blogga, så nu vet jag hur jag gör det också! Igår var verkligen ingen bra dag, jag mådde jätte dåligt efter jobbet och trodde jag var magsjuk ett tag men jag vet inte. Jag mår lite bättre idag men kan fortfarande få svimyrsel och att hjärtat klappar fort ibland. Men jag ska bara ligga hemma och vila idag iaf. Lillen hade iaf lagt sig tillrätta nu och ligger med huvudet åt vänster och som i en båge med benen åt samma håll. Min mobil är ingen bra blogg mobil så skriver senare !

Hej

Hej

All you need is love

Oj, såg att jag fått massa nya besökare igår, vad roligt. Undra vilka alla är. Som vanligt så kommenterar ingen, tråkmånsar. Har precis tryckt i mig lite frukort. 4 toast och stort glas vatten för den som vill veta!
Ska alldesles strax hoppa in i duschen och sen åka till Mvc, har inget speciellt jag vill ta upp med min barnmorska så besöket idag går nog ganska fort. En sak jag ska fråga är iaf om han fixerat sig ännu, men jag tror nästan det. Igår när jag och mamma låg och kollade på BB så fick hon känna när han rörde på sig, och det var ingen liten fot som trycktes ut, starka killen där inne nu!
 Är nu inne i i vecka 31+3 och det börjar verkligen kännas. Han är ganska duktig på att hålla sig borta från revbenen, men jag tror det börjar bli ganska trångt för honom nu för när han börjar röra på sig så är det som att han inte hittar något bra sett att ligga på och då kan han böka runt där inne ett tag, och då sparkar han på revbenen. Men det händer som sagt inte så ofta.

Jag har haft väldigt väldigt tur med min graviditet måste jag säga, har hitills inte haft några problem med rygg, leder, huvudvärk och allt som man kan få när man väntar barn.
Vilket har gjort att jag fortfarande kan jobba och fortfarande vara ute och röra på mig och göra saker, hoppas det fortsätter såhär nu *peppar pappar*


 
Redan 4 år sen snart!

catch a greande for you

Jag har ångest, jag vet inte för vad. Jag tror att det är lite jobb relaterat. Jag har blivit trygg med att bara gå hemma, om jag ska jobba i 4 timmar en dag så får jag ångest, för jag vill bara vara hemma, vill att det ska bli mars, vill att det ska bli april, så jag och jocke kan flytta in i vårat hem, så vi får träffa liten, så vi 2 äntligen blir 3.
9 månader är SÅ himla lång tid att gå och vänta på något, jag kan inte förstå att det redan har gått 7, det är så himla nära nu, men jag tycker att det känns som en evighet. Den sista tiden går riktigt segt har jag hört, men jag försöker och tänka positivt "negativ energi är dåligt för barnet" hör jag Sara säga nu. Min fina lilla Sara. Vet inte om jag sagt det förut, men annars säger jag det igen, jag tackar gudarna och högre makter över att hon varit gravid samtidigt som mig. Jag tror jag hade känt mig så jävla ensam annars.
 Jag trodde verkligen inte att det skulle bli som det blivit med ens vänner och det är väldigt tråkigt. Jag är fortfarande samma person med samma möjligheter förutom alkoholen, vilket består av 6 dagar utav 30. Men vem har jag att skylla. Nej nu börjar jag tänka lite för mycket och för djupt känner jag.

Jag kunde nog inte ha det bättre i mitt liv än så som det är just nu eller på väg att bli. Min fina familj!

Måndag.

Idag var jag och Jocke på föräldrargrupp, Sara och Tommie var ju också med så vi kände oss inte ensamma.
Vet inte om den där gruppen kanske är lite för unga för oss, men det är bara 2 gånger till, så det känns som att vi kan fortsätta gå där, speciellt om Sara och Tommie känner samma sak.
Lärde mig inte så mycket nytt, fick känna och klämma epidural sprutan och visst att den är tjock, det hade jag förstått men inte att den var så lång, och det är det som oroar mig mest. Jag är inte spruträdd eller något sånt där och känner mig ganska lugn inför förlossningen vilket känns skönt då jag vet att många har förlossningsrädsla.
Tror vi var dom som skulle föda nästan näst sist i våran grupp, så sista gången kanske vi inte är lika många för det var några som låg ganska nära sitt bf datum då, bland annat Sara!

Jag börjar bli lite små trött på att vara Gravid nu, magen växer så himla fort och man hinner inte riktigt inte växa i takt med den, bara 8 veckor kvar nu tills prinsen kommer och jag hoppas verkligen att det går lika fort som det har gått hitills.
I skrivande stund ligger en kompis till mig och J inne på förlossningen och har varit där sen 1 inatt, dom väntar en liten dotter och det är så spännande!

Jag är så trött så jag funderar på om jag ska gå och lägga mig.. sover utan Jocke inatt, blä på det. Barnmorskan 10.00 imorgon sen jobb 11-15!

IKEA

Åkte som sagt till Ikea efter jobbet, var även förbi Rusta och köpte nädvändiga grejer. När jag kom hem var jag ex antal tusen fattigare..Men snart så är hela och verkligen allt klart till lägenheten. Några saker till som vi behöver bara.. Sen ska vi ta tag och köpa alla bebis saker också, men det blir en annan vacker dag.
Nu är jag helt slut, så det blir tyävrr inte roligare än såhär, klockan ringer 5 imorgon...

Jobba

Nu ska jag röra mig mot jobbet, jocke ligger och sover i sängen.. suger.. Vid 16 tiden när jag slutar ska vi åka till IKEA och handla massa roligt till lägenheten.. nu måste jag skynda...

Fredag.

Inser nu hur mycket bilder som jag har planerat att lägga upp men inte blivit av. För tillfället har jag en katt bredvid mig som kräver all uppmärksamhet nu när jag inte varit hemma på några dagar, han biter på mig, biter i sladdarna, ska ligga i knät, ska nosa mig i nacken och ska ha all uppmärksamhet, han gör sig till och kollar med sina snälla ögon och försöker se så mysig ut som möjligt, min fina kille.

Idag är jag i vecka 31 (30+6) vilket beyder att jag imorgon går in i härliga v.32, här går det undan minnsan!
Jag vill bara träffa och mysa och se vilken underbar liten kille det är som bor där inne, blir galen av den här längtan ska ni veta.

Bild 1&2 är tagna för c.a 20 min sen då jag precis kommit hem, bild 3 är ifrån måndags, magen från min synvinkel!


  

18e

Idag är det ett bra datum och en bra dag, det är Fredag och lite halv fint väder ute. Idag är en sån dag där jag känner mig så otroligt glad över vissa saker.

1. Om 28 dagar flyttar vi in i lägenheten..
2. Jag och jocke har varit tillsammans i 14 månader
3. Jag har varit rökfri i 6 månader
4. För 6 månader sen plussade jag på stickan
5. Bara 63 dagar kvar tills Liten är här (förhoppningsvis)

Jag älskar min familj!

Vakna!

Jag hatar att jag alltid vaknar till och blir pigg när Jocke har gått till jobbet. Det är omöjligt att somna om efter det för jag måste gå upp och äta frukost osvosv. Fast det är ändå lite skönt med tanke på att jag ska hem till Kallhäll idag, då kanske jag kommer iväg tidigt och hinner hitta på någonting på dagen.
Idag ska vi åka till Chilli och hämta våran tv-bänk som har kommit, den är så fin så. Sen sover vi i Kallhäll med tanke på att jag börjar jobba 6.30 imorgon.. inte roligt!
Snart går jag in e en ny vecka.. igen.. tiden springer förbi som vanligt.
Så snrt flyttar vi och det har blivit så fint där, dom är nästan klar med allting, besiktningen är den 23e, längtar så man får se allt på riktigt.

frukost var det ja...

Bebis

Igår hade jag en väldigt aktiv liten kille i magen, det var nästan inte en lugn stund på dagen och mot kvällen, han rörde sig, vände sig, buffade, sparkade, hickade, han låg verkligen aldrig stilla. Då brukar jag kittla lite på magen och då blir han ännu vildare, börjar inse nu att jag kommer sakna och ha sin gravid mage sen.

Idag har han inte varit lika aktiv alls, tror nog att han legat och sovit nästan hela dagen förutom lite buffandes när jag åt lunch, och lite små sparkar undan dagen. Börjar nästan bli lite orolig om man jämnför med hur han levde livet därinne igår. Men det är nog ingen fara, han har nog bara en lugn stund för sig själv.

En tjej som gick i min klass i gymnasiet fick sin lilla dotter imorse, åååh så avis jag är! jag vill också ha bebis gos och att han är här hoss oss..

Förresten var jag aldirg hemma igår längre än 15 min, därav inga bilder.. blir lite så när jag är hos Jocke
men nu ska jag lägga mig ner och läsa en gravid tidning jag köpte på vägen hem!

min plutt

Han har blivit så stor där inne nu förresten! Han rör sig så hela magen rör sig, ibland kan man känna en liten fot när han håller på och byter ställning. Det är iaf min teori, sen kanske det är en armbåge eller något, men jag tror att det är en fot. Ibland känner man rumpan eller huvudet, kan liksom inte avgöra vad det är, bara att det är runt, men jag tror nog att det är huvudet så han har nog inte vänt sig neråt ännu för att fortsätta ligga så.
Men det är så stor skillnad, för en månad sen kände man att han sparkade "bara" men nu kan man känna han. Det är så häftigt när man känner hur han stryker men handen på magen eller sparkar och boxas lite mot revbenen. Alla borde verkligen få känna den här känslan..

say hello.

Blev ingen sushi igår, blev lite pasta som vi hade ätit till middag dagen innan. Till middag vart det köttbullar och makaroner. Har drömt så konstiga drömmar inatt, b.la om Kissie, skulle inte gått in på hennes blogg igår. Vi var vänner, men hon var ingen bra vän. Sen drömde jag att alla skulle åka till USA, men mitt kort funkade inte, även fast vi precis hade fört över pengar, och varje gång jag skulle slå koden så vart det fel, kom alltid åt någon annan siffra, och planet skulle lyfta om tio min, jag blev kvar hemma och var jätteledsen för att ingen brydde sig om att jag inte följde med. SÅ imorse när jag vaknade var jag lite bitter.

Nuuu till något roligare, Idag är jag i Vecka 30+4, Om en månad så flyttar vi in i lägenheten, om 2 månader så kommer bebis. För en månad sen så var i i Sälen, förstår ni hur fort tiden går då? om det redan har gått en Månad sen vi åkte till Sälen, och hur mycket större min mage blivit på en månad. Jag sover redan inge bra i Jockes säng för jag tycker den känns så liten, och jag blir ju inte mindre precis.
Jag har inte laddat upp bilder på ett bra tag, men det är för att jag är hos jocke och har varken batterier på mobilen eller sladden till mobilen som gör att jag kan föra över bilderna, men idag måste jag röra mig hemmåt och hämta den, speciellt om jag ska vara här tills Fredag.
Så när jag kommer hem idag ska jag slänga upp lite nya bilder åt er!



Maat

Just nu är jag hunrig. igen..jag är super sugen på Sushi, jag gillar inte ens Sushi och har aldrig gjort.
Jag vet att när jag tar den där tuggan så kommer det inte alls vara gott, men tror det är riset och soyan som jag är sugen på, det salta. Jocke har ingen mat hemma enligt mig, och jag är inte så sugen på att gå ner till hässelby gård och handla någonting. Vill ngn komma med lite mat kanske?


Min Fina.

Igår var det alla hjärtans dag och jag fick fina presenter av mitt hjärta. För ett år sen var jag i Thailand under den här tiden och vi hade bara varit tillsammans i 2 månader, men när jag loggade in på Facebook hade han skrivit ett jättefint mail till mig, i år fick jag ett likadant fast ännu finare. Vart så himla glad.
Sen gick jag lite godis, underkläder och en jättefin blomma! Båda kände sig lite halvdåliga så vi spenderade kvällen hemma hos honom.
Inatt drömde jag IGEN att jag skulle föda. Jag och Sara fick dela rum och det var galet stort med en liten japansk trädgård som hade en damm och jättemycket fina fiskar. Imorse när jag vaknade hade (har) jag träningsvärk i hela kroppen och det känns som jag hade ett hårt styrketräningspass igår typ. Måste verkligen ha ansträngt mig där i sömnen..
För övrigt börjar jag känna mig stressad och lite orolig kring allt, det är 2 månader kvar jag vet, men jag kan inte sluta tänka på att jag kanske föder för tidigt, kanske en månad? kommer vi hinna göra iordning lägenhten? köpa klart allt? i drömmen hade jag inte hunnit packa en BB-väska så mamma kom dit med det jag ville ha, hon hade packat bebisens kläder i storlek 70 typ och tagit med mina adidas mjukisar som jag hade för typ 7 år sen. Det var så frustrerande och irriterade och jag kunde inte göra någonting åt det och låg där och hade ont.

Jaja, jag kanske inte ska tänka i dom där banorna. 1Månad kvar tills vi flyttar och lite mindre än en månad kvar på jobbet..sen tar vi tiden som den kommer..

Söndags ångeset

Sitter jag och har nu, jag har varit ledig hela helgen, Jocke har varit super sjuk i en vecka nu så jag har sovit själv hela helgen och har inte träffat honom sen i Tisdags typ. Jag kan verkligen inte bli sjuk just nu, kan inte vara borta från jobbet då jag redan jobbar så lite i April som jag gör. Kan det bli lite fint väder så man kan ta en promenad eller någonting.

Igår så skulle mamma och roffe till min moster på middag så dom frågade om jag ville med så jag inte bara skulle sitta hemma och tråka, Oxfilé med massa gott och efterrätt! jag somnade väl runt halv 10, trött som satan, vaknade när vi skulle åka hem och däckade i sängen hemma på en sek. Jag märker verkligen att jag börjar ha den perioden nu som man hade i början av graviditeten, är trött nästan hela tiden och skulle säkert kunna sova till och från hela dagarna om jag kunde. Har som sagt gått in i vecka 31 nu, (30+1) och det börjar bli ganska tungt och jobbigt att göra som flesta sakerna nu, Har jag tur så kan jag jobba som planerat fram tills 11 mars och sen vara ledig när vi flyttar in osv, sen är det bara drygt 4 veckor kvar.
Jag undrar om han har vänt sig nu och ligger med huvudet neråt, det känns som det, när han sparkar och rör sig osv så känns det annorlunda om man jämnför med förut. Får fråga min barnmorska om en vecka.

Nu måste jag äta lite mer frukost känner jag..

.

Nu har det ekat här i bloggen i några dagar.. Har varit lite upptagen och haft jobb och lite saker för mig.
Idag är det som vintern har börjat om igen, vaknar av att mitt fönster blåser upp och det kommer in massa snö, kunde vaknat på ett mysigare sett känns det som.
Idag är det verkligen KAOS i SL trafiken, doms om skulle börjat 6.30 på jobbet har fortfarande inte kommit, och inga taxi bilar finns tillgängliga haha helt sjukt. Såå min mamma får köra mig till jobbet!

Nej det här hade jag inte tid med!

Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig

<3

.

Liten <3

Jag tänker ganska ofta på hur liten kommer se ut, vem han kommer vara mest lik och vems personlighet som börjar utspegla sig i honom först. Jag längtar så himla mycket tills vi får träffa honom, och det är konstigt hur man kan älska en person så gränslöst mycket som man ännu inte mött. Älskade lilla du..
Igår träffade jag Sara iaf och Sanela joinade efter ett tag, när Johanna slutade jobbet så slog även hon sig ner med oss, det blev mycket bebis och framtiden prat. B.la allt det här med olika inriktningar som alla dagis har nuförtiden, jag har visst missat lite, Men duktiga Sanela som just pluggar det där berättade om dom 4 olika inriktningarna som finns, hade ingen aning om det där.
Sara har iaf bara 5v mer eller mindre kvar till Bf, och jag minns så väl när hon berättde att hon också var gravid, och det var long time ago nu. Konstigt det där hur det kan kännas vissa gånger att dagarna flyger förbi men att det ibland känns som tiden står stilla.

Kan inte riktigt förstå att det var ett helt år sen vi var i Thailand..



Ledig!

Igår var det inte lika farligt att jobba som det var i Lördags, var lite mindre gäster och hade lite mer koll på läget.
Madde kom och hämtade mig vid halv 8 och då åkte vi och köpte pizza, hyrde film och åkte hem till mig. Vi hyrde Psalm 21 som ska vara typ Sveriges bästa skräckfilm men den var inte alls läskig och bara allmänt konstig. Varken jag eller Madde tyckte att den var något speciellt.

Nu ska jag avnjuta av min ledighet som varar i 2 dagar, helgen som kommer är jag ledig *tack och lov* så då ska jag och Jocke åka och försöka hitta oss ett soffbord och lite andra saker vi behöver till lägenheten..Nu är det bara lite mer än en månad kvar tills vi flyttar ihop. Aldrig mer behöva sova själv (nästan) Ser verkligen fram emot den här flytten och tills Liten kommer.. Helt sjukt att det bara är 74 dagar kvar nu! Imorgon ska vi till barnmorskan och kolla alla värden osv. Jag har gått upp några kg till nu märkte jag igår, nu ligger jag på 7kg totalt men tycker ändå inte att det är speciellt mycket!

Nu ska jag och bebis göra oss iordning för att sen möta upp Sara!

trötter

Nu blir det som vanligt massa inlägg på rad när man fuskar lite med bloggandet.. Men jag har försökt massvis med gånger med att filma när han rör sig, men så fort mobilen åker upp så tycker han inte att det är lika roligt att busa runt längre. Det är som att han vet om det medvetet, för så fort man stänger av så rör han på sig super mycket och vrider och vänder på sig. Men någon gång så ska jag visa er vilken liten busunge som lever därinne!

Men nu vart jag för trött för det här känner jag så nu ska jag duscha och sen slänga mig i sängen!

Sov gott!

full rulle

Igår så vart det ändå så att jag och Jocke åkte till Kista och gick på bio, vi såg den nya "Meet the parent little Focker" eller vad det nu heter, jag tyckte att den var helt okej. Har för mig att dom andra filmerna är bättre faktiskt. Efter bion som blev rätt sent åkte vi hem till mig och sov.

Klev upp klockan 7 imorse för att göra mig iordning till jobbet, på väg till bussen höll jag på att ramla framlänges för jag halkade till, och när jag skulle förhindra fallet så snubblade jag till igen. Jag såg framför mig hur jag landade rakt på magen, hann tänka rätt mycket där på cirka 2 sek. Som tur var ramlade jag inte, men blev lite skärrad. Att jobba 9 timmar på en stressig kaos restaurang när man är gravid i v. 30 är inget jag rekommenderar. H E R R E G U D vilken jobbig dag jag har haft idag.
Jag tyckte inte synd om mig själv som jobbar på Mcdonald's och är gravid, jag har valt det själv!
MEN..jag HATAR när folk tittar mig sorgset och tycker synd om mig för att jag
 1. Jobbar på Mcd och är närmare höggravid
 2. Inte kan böja mig ner och ta mig upp utan att det blir ett projekt.
Vi pratar om  vuxna människor, unga människor tror att dom är jätte diskreta när dom tisslar&tasslar, men jag blir verkligen irriterad, mitt val, mitt liv! Så länge jag och Liten klarar av att jobba utan att det börjar riskera något för hans hälsa eller min egen så tänker jag fortsätta jobba, och min chef och mina arbetskamrater stödjer och är till stor hjälp gällandes min graviditet, vilket jag är otroligt tacksam över.

Lillen har iaf haft full rulle där inne idag, han sträcker och rör på sig så hela magen flyttar sig, En tjej på jobbet tyckte det var jättekul att få känna han röra lite på sig, allt går så himla fort nu. Han tar stora steg i utvecklingen för varje dag som går, mammas och pappas lilla hjärta..

 



Fredag.

Idag är det Fredag och imorgon är det helg! Jag jobbar dock hela helgen så ingen vila för min del..
Imorgon går jag in i ny vecka och det blir redan v. 30 (29+0)! När började tiden gå såhär fort?

Sitter just nu hemma hos Jocke och väntar på att han ska komma hem från jobbet..förmodligen ska vi gå på bio ikväll men jag är så trött att jag håller på att somna just nu.
Sitter inne på försäkringskassans hemsida och försöker förstå allt det här med föräldrarpenning och hej och hå, vilken djungel säger jag bara. Måste läsa samma sak minst 5 gånger för att förstå, och då har man läst ett stycke utav en hel text..suck! Men så fort mina papper kommit så kanske man lär sig lite mer.

Igår när jag tog en lunch med Uran så träffade jag min gamla lärare jag hade i 7-9an, hon kunde inte förstå att tiden gått så snabbt och att vi redan var vuxna. 2 av hennes trotsiga, uppkäftiga, och hemska elever ska ha barn i år, det kunde hon inte förstå haha. Måste komma förbi och säga hej sen när han tittat ut!

Nu måste jag vila lite innan älskling kommer hem.. hoppas ni får en bra fredagskväll iaf!

v. 29

 Kroppen : Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar

Egna tankar: Det börjar bli tungt med bebis nu och jag känner verkligen att det finns någonting därinne.
Börjar bli riktigt bökigt på kvällarna när man ligger i sängen och ska vända sig om, sträcka sig efter något eller liknande. Brukar sova med magen på en kudde då det stödjer upp magen på ett skönt sett.
Om jag tyckte att det var jobbigt att plocka upp någonting som jag tappat förut, är det ingenting om man jämnför med nu "det är långt ner till golvet nu" som mormor sa häromdagen! Han rör på sig otroligt mycket under tiden som jag är vaken, börjar komma in lite i min dygnsrytm, så mysigt!

Ledig idag

Drömde hemska mardrömmar inatt..usch. Sen vaknade jag och insåg att Jocke låg bredvid mig och då kunde jag andas ut igen. Förövrigt har det varit skönt att få sova ut, ska alldeles strax hoppa in i duschen och sen åka mot jakan. Hade hoppats på att det skulle vara sol idag, men det verkar inte bli så, så typiskt.

Nu är det bara 1½ månad kvar tills flytten och jag längtar ihjäl mig! Känner på mig att den här månaden kommer gå fort. Jobbar min sista helg som ansvarig nu i helgen på över ett år, eller kanske någonsin, känns grymt bra måste jag säga. Sen på Tisdag ska vi till min Bm och då ska jag fråga henne om den konstiga känslan jag brukar få över revbenen när jag jobbar eller stressar upp mig själv.

Bjuder på 2 helt nya bilder.

P.s du som kommenterade om missat samtal 19:08, jag har inget missat samtal då, bara 17:49, sanne!

   

Sista bilden togs i förregår tror jag, han rullade över till högersidan som syns på bilden.

Onsdag

Mina dagar är inte så roliga nu för tiden, jag jobbar, kommer hem, sover. Men Ikväll har vi ätit middag hos mormor med efterätt och grejer!
Sen när vi kom då hade mammas kompis varit förbi under dagen och droppat en hel papperskasse med bebis kläder, så nu har jag bestämt ett köp stopp från min sida för det var så sjukt mycket kläder i den är kassen.
Imorgon är jag som sagt ledig och det ska bli så skönt. Ska ta en välbehövd sovmorgon och sen fika med en vän på dagen.

Något annat roligt att berätta var att Malin.a var på ultraljud idag och lilla bebisen var jättesöt! Dom ska inte ta reda på könet så det får bli en överraskning, men jag tror och hoppas på att det blir en tjej. Behöver lite tjejbebisar nu känner jag! Det känns verkligen inte som att det var så längesen som det faktiskt var när jag och Jocke var där på ultraljud, har redan gått in i 7e månaden nu..och har den segaste tiden kvar. Men en frisk bebis och jag är glad!

Ni är så himla dåliga på att kommentera, vilka är ni som läser? kommentera mera, det är roligt att få respons!
RSS 2.0