Vädret

Idag känns mer än okej. Våran termometer ute måste ju fått något fnatt då den står på 38grader? Thailand värme med andra ord. Men i solen är det riktigt varmt och det är för varmt för att ha på mig min vår jacka tillochmed. så här sitter jag i linne och tunn tröja. Kan man få lite färg kanske?
Vi har varit och gungat men Leon var så trött så han somnade nästan i gungan. Så vi gick en promenad istället och sitter nu på uteplatsen.
Ikväll ska jag in till stan med mamma, gå på vip shopping och umgås!

Middag

Middagen igår blev riktigt gott och väldigt enkelt!

1. Stek purjolök och paprika så dom
Blir mjuka, i med en burk crème fraîche och en fiskbuljong tärning

2. Låt koka upp och slå på matlagningsgrädde, salt, citronpeppar

3. Tärna fisken och släng i i grytan,(vi använde oss av torsk) låt koka i 15-20mi. Servera med potatis eller ris!

Voila! Bus enkelt och uppskattat här hemma iaf!



Våren

Inatt när jag gick upp och skulle göra mat åt Leon så snöade det och det var ett vitt täcke över marken. Det var ju typsikt när det kändes som att våren äntligen var på väg. Men idag sken solen och allt har smält bort. Det känns verkligen som vår och Leon stod ute och sov i vagnen på uteplatsen där gräsmattan tillochmed kommit fram.
Mitt hår i solen dock, ångest och går inte ut utan mössan. Måste färga, jag som ska in till stan imorgon med
Mamma och handla osv. Vet inte riktigt när jag har tid till håret. På torsdag ska Leon vara med Sanela hela dagen och även sova över till fredag. Det kanske jag sagt förresten? För mig blir det iaf en slappar dag. Inga måsten och bara tänka på mig själv (är omöjligt som småbarnsförälder)
Nu ska jag busa lite med Leon och kolla hur långt fisken är tinad, blir fisk i ugn ikväll!

Titta vem som vakna!

:) tog bara 3 timmar!

Lilla grodan

Hade jättefel, Leon sover ännu. Eller han vaknade satte sig upp, tittade
På mig med jordens leende, la sig ner och somnade om. Haha tror han tar igen nattens oroliga sömn, eller så älskar han våran säng. Som jag tycker är för hård, men jag fick inte köpa en mjuk. För då får man ont i ryggen sa Jocke. Ska lägga mig bredvid lilla gobiten nu. Och läsa igenom min blogg från förra året den här tiden. Väldigt gravid och förväntansfull.

Måndag morgon

Leon ligger och sover sin förmiddagsvila men vaknar nog när som helst. Då ger vi nog oss ut i solen och går till någon lekplats kanske? Jag måste verkligen färga mitt hår då det just nu är typ lila och lite rött vid vissa ställen. Går inte ut utan mössa!
Jag är så sugen på godis och sånt, men jag ska vänta till torsdag. Då
Ska jag ha en fettis dag. Sanela som även är Leons gudmor ska nämligen ha honom torsdag morgon till fredag morgon. Det kommer gå jättebra då
Leon älskar Sanela och Han trivs jättebra med hennes familj. Så blir lite egen lyx tid för mig. Ska ut och springa lite sen ligga på soffan hela dagen och kolla pretty little liars.

Finaste jag vet

Åh såg nu att blogg.se lagt till så man kan välja kategori när man mobil bloggar, superbra då jag alltid mobil bloggar. Så ska sätta mig och lägga in allt i rätt kategori och skapa en ny.

Igår var en rolig kväll ute med massa vänner. Sov hos Sanela och kom hem runt 12 idag. Sen har vi bara myst här hemma!

Kärlek

Lillsnutten har somnat i min famn, så jävla mysigt!!!

Helg!

Usch jag är så orolig att vi ska bli magsjuka här hemma, känner flera personer och hört talas om många mer som blivit det så det går ju verkligen runt nu. Jag hatar att spy och antar att Leon kommer känna likadant. Dessutom är han redan förkyld, släpper ju aldrig på honom stackaren.
På lördag ska jag ut med dom vännerna som är kvar här hemma. Ska bli riktigt roligt så en magsjuka passar verkligen inte just nu. Inorgon ska pappan ut så jag och Leon ska ha fredagsmys själva här hemma!

Kul kväll

Igår var vi arbetsledare iväg med våran konsult och firade våra framgångar. Vi åkte go cart, hindersams med en segway och red på en tjur! Go cart var svin roligt och tiden gick alldeles för snabbt. Åka segway ser ju inte så svårt ut men jösses! Minsta lilla rörelse så åker den ju frammåt eller bakåt! Sen avslutade vi med att rida en elektrisk tjur, det var träning till Max! Vi var 9 personer och jag kom 4a, tävlingsmänniska som jag är! Efteråt käkade vi på koh pangang och drömde lite om Thailand! Väldigt trevlig kväll med bästa kollegorna!

Livsfarliga unge

Imorse gjorde vi morgon kl 7, jag brukar vAra seg på att fixa mig på morgonen men nu duschade jag på en gång så var helt klar kl 8! Alldeles nyss när jag sköljde ur Leons flaska så satt han i sin matstol och skrek "mamma,mamma" sen blev han tyst, småbarnsföräldrar vet att när dom blir tysta så är det något som inte stämmer. Oftast gör dom något busigt. Nu när jag vände mig om så STOG han i matstolen. Han står inte ens utan stöd på golvet ännu! Jag kastade mig mot honom och tog upp han och han börjar skratta. Förstå om han hade ramlat ner på golvet? Uscha. Tokiga unge.

Fredag och jobb

I helgen är det ju min jobbhelg och jag kommer vara helt slut i huvudet den här helgen känner jag. Leon sov inte bättre inatt, nu har han dragit på sig en hemsk hosta och han vaknar ju sjävklart utav den när det sätter igång. Önskar man kunde ta deras sjukdomar och ha dom istället. Men nu på dagen har han velat leka osv, igår ville han ingenting så hoppas det är på bättringsvägen. Han har redan sovit 3 gånger idag. Dock så är det ju 20mins vila varje gång men nu när han är sjuk behöver han ju vila.
Hoppa ni har en trevlig helg!

Sjukling

Leon är super duper sjuk och jag tycker så synd om honom! Han bara gråter och är frustrerad över att han mår som han mår. Inatt har det varit en spädbarnsnatt, längesedan jag var så trött ska ni veta. Han har nu sovit dryga timmen i vagnen och jag vill inte gå in för då vaknar han. Så här står jag och bara står. Är så fruktansvärt hungrig men vet att vi inte har någon lchf
Vänlig mat hemma. Jag saknar mina vänner så fruktansvärt mycket och vill bara att dom ska komma hem nu!

Det går frammåt

Ställde mig på vågen imorse, kunde inte hålla mig till onsdag! Den stod på -3kg sen jag började äta bättre, alltså 13 dagar sen :). Det är kul när man ser framsteg, då blir man mer motiverad för att fortsätta när man äntligen får se resultat. Har varit dum och inte
Mätt mig ännu, men ska köpa ett måttband så jag kan se vart jag minskar, tror det är benen för ett litet mellanrum börjar kila fram!

Helgen har vi bara tagit det lungt, i lördags var vi bara hemma förutom en promenad och mathandling. Söndagen startade jag med 4,5km promenad och sen åkte vi till Leons farmor där vi blev bjudna på fika och middag. Jag unnade mig faktiskt lite fika och ris till maten då det blev thai mat. Men nu är det tillbaka till det normala igen.

När leon vaknat blir det långpromenad. Vet inte vart jag ska gå än bara? Så tråkigt med samma väg men den är bra då det är mycket uppförsbackar och lutningar.

Älskade

5/6

Leons 5e och 6e tand är nu på väg upp och det kan besvara en del frågor ang hans blöjbyten. Han har inte gnällig alls med dom 4 senaste tänderna utan det var dom första han tyckte var jobbiga, vilket är ganska skönt. Men hans rumpa är så himla röd och han har nog ganska ont då man inte får torka honom. Så vi sköljer av honom efter varje
Blöjbyte istället och smörjer med iniotylen (?) bästa salvan i alla lägen.

Ang min diet så går det riktigt bra hitills! Tycker inte att det är det minsta jobbigt att hålla Mig borta från ris,pasta bröd osv. Mer kladdkaka, äppelpaj och sånt som lockar. Ska dock köpa fiberhusk och lite annat så jag kan baka lite och variera kosten lite mer!

Torsdag 9 feb

Usch jag börjar känna mig sjuk. Har den där tunga känslan i halsen och mår hängigt i kroppen. Inte lägligt att bli sjuk nu, jocke känner nog likadant då jag tror han smittat mig.
Leon är så duktig och leker själv så jag kan ligga här på golvet att kurera mig lite.
En annan rolig sak är att Malin&John nu befinner sig på förlossningen och kommer var med om det största i deras liv. Håller mina tummar och så spännande att inte veta vad det är!

Det var längesedan

Nu har jag legat på latsidan med bloggen, men ska be någon fixa den så kanske det blir kul att blogga igen! Idag var vi ute på en promenad från kl 09 tills strax efter 11. Det var jätteskönt och jag är ju så peppad till det här med träning och att jag ska gå ner i vikt. -2kg är det sen jag började med lchf vilket är 1 vecka sedan nu. Hoppas det fortsätter såhär nu. En grej jag märkt är hur mycket piggare och fräschare jag känner mig utan socker. Jag ska försöka ha godisförbud fram till jul, alltså bara godis. Men min 70% choklad får jag äta, måste kunna unna mig något på helgerna, bio eller vad som helst.

På god väg

Jag har börjat äta bra nu och skippa onödiga saker såsom godis, andra söta och feta saker. Sen skippar jag potatis, ris och pasta. Sen ska jag springa varannan dag men det har legat på latsidan. Men idag har jag tränat hemma och känner redan av i hela kroppen, hoppas på lite träningsvärk imorgon! Tills tjejerna kommer hem från thai så ska jag ha gått ner till 60kg. Och jag är på god väg tror jag!

RSS 2.0