midsommar

igår firade vi midsommar med Jockes kompisar, eller med en liten så vart det mest att dom firade midsommar och jag hängde med Leon, förutom stunden han var nöjd och fick busa runt med alla förstås. Jag längtar tills nästa år då Leon förhoppningsvis kan springa runt lite själv och man kan underhålla honom på ett annat sett. plus att han förstår så mycket mer då och kan uppskatta allting på en annan nivå. Nu ligger busungen och sover bredvid mig och Jocke har åkt för att hämta bilen som vi lämnade där igår. jag ska passapå och vila lite själv då jag känner miglite seg idag, juste imorse så sov Leon till klockan 7, fick en liten chock när jag såg hur mycket klockan var, förmodligen så vart det så mycket igår med alla nya människor och intryck. Finaste..

do the mess around

Nu har min mamma och bror åkt hem efter dom myst lite med Leon. Cissi kom även förbi med en present och det vart jag myckrt glad över, fina tjejen. Så typiskt att när jag väl ringer kyrkan ang. dop så har dom gått hem för dagen och jag skulle återkomma på måndag, 3 e gången gilt brukar man ju säga. midsommarplanen har iaf bestämts nu så det känns ju som ett litet problem mindre. Nu ligger Leon och sover sen en stund tillbaka och jag läser runt bland alla bloggar och funderar på vad man ska ha på sig imorgon. Vad ska alla ni göra imorgon? var inte fega nu, kommentera!

was it worth it?

idag är ingen bra dag, igår vart allt bara så fel men Madde Nicole och Malin.a försökte göra det bästa av situationen för att min födelsedag skulle bli bra. Jag är så himla besviken på vissa människor, förstår inte vissa prioteringar man gör. Nu ska jag umgås med mamma som kommit för att pigga upp mig lite. Imorgon blir säkert en bättre dag.

21 år ung

gud vad jag inte gillar att skriva här via ipaden, men datan känns jobbig att dra igång, kan inte lägga in bilder när jag bloggar härifrån, sen måste jag ändra saker en miljon gånger och kolla igenom texten tre gånger. Vilket i-landsproblen jag har. Idag är det min födelsedag men allt känns bara fel, kan inte fira med mina vänner förräns efter peace and love och då känner jag att jag lika gärna kan skippa det. Hade inte min familj och madde kommit hit ikväll hade jag förmdodligen velat dra täcket över huvudet idag. Men jag har ju mina egna underbara familj, men födelsedagar ska man göra till något speciellt och vara samlad med nära och kära, eller? Leon ska få dom bästa födelsedagarna som han kommer skryta om bland sina vänner. Snart ska jag och madde åka till mormor och fika så hon får träffa Leon lite, men nu har mini vaknat så jag ska klä på han fin kläder och mysa, nu hoppas vi att han inte spyr ner allt sen! Hoppas ni har en underbar dag mina fina.

Älskling hade dukat upp bordet till mig is...

20110622472 (MMS)

Älskling hade dukat upp bordet till mig istället för frukost på sängen då jag och leon sov fortfarande. Världens bästa!

öppna förskolan

Idag tog jag inte lika lång sovmorgon som igår, henmet behövdes städas och tvätten beövde fixas så jag gick upp vid 8 tiden men Leon fortsatte sova och jag hör nu hur han börjar vakna till. Ett tag ville jag gå in och väcka honom för att pussas och kramas lite, han är så mysig när han precis vaknat. Sen det där smilet han får när han ser mig får en att bli så himla glad. Nu har jag iaf plockat undan det som går här hemma, väntar på tumlaren ska bli klar jag ka fixa det sista. Sen när Leon vaknar tänkte jag dra dammsugaren lite. Vi ska ha födelsedagsfika här imorgon för jag fyller år, tror dock inte vi blir många då mamma osv landar runt 18.30. Men så blir det ibland, i min släkt är vi experter på att säga att vi firar i efterhand men sen blir det inte av. Om det blir av så är det månader efter ens födelsedag haha. Idag ska vi iväg till Bro på öppna förskolan med dom andra tjejerna. det är så skönt att vi bara är 3-4 st som går där. Man hinner liksom prata mer och man känner att det inte är uppdelningar osv, sånt gillar vi! Nu ska jag mysa lite med min fina son.

det är ingen vanlig dag

Nej för det är morbror Calles födelsedag hurra hurra hurraaaaa. 26 år och bara 4år kvar till 30 Herregud börjar vi bli så gammla? jag minns när du fyllde 18, jag tyckte att du var så stor. Även fast jag kände mig såååå stor som precis skulle bli tonåring. Tiden har verkligen vingar som en klok elmhammar sa, (nej Nea, inte du). Leon tog en rejäl sovmorgon idag och sov ändå fram till kvart i tolv. Då åt mamman frukost och Leon tittade på och skrattade åt min tallrik med potatissallad och kalkon. Mjölk skare va, sa han. Nej det gjorde han inte såklart, men han tänkte det. Sen fick busungen bada vilket han älskade idag, lågoch sprattlade, pratade, skrek näsan av lycka när han fick komma ner i baljan, det är en 50/50 det där med badet, vissa gånger hatar han det. Men nu förstod han att det inte var okej att gå runt och vara smutsig. Efter bajsfesten igår så var ett bad ganska behövligt. Idag ska vi nog träffa Sara och Beeeenjamin sen kanske jag går över till Leons gammelmormor en sväng, var så längesen sist nu. Jag har även tagit fram lax som blir middag ikväll, med färskpotatis och massa gott. Men nu ska jag göra mig iordning så vi kommer iväg..Leon har slocknat igen, det var jobbigt att bada.

Nu har jag fått bada och bli ren.

20110620468 (MMS)

Nu har jag fått bada och bli ren.

bra dag

idag har jag varit i Sollentuna C med vickan, sandra och madde. Vi kikade runt lite och Leon fick ett par nya byxor i 2månaders present! Efter åkte vi hem till mig och hade köpt med oss lite jordgubbar och mös och tittade på film. Pappan kom hem från båten runt 8 och var helt dygnsur eftr att ha gått i regnetl vilket tråkigt väder vi har haft med andra ord. Nu har jag försökt få Leon och somna sen tjejerna åkte hem men det har inte gått så bra, Han sov under hela tiden i Sollentuna plus lite här hemma, men nu hoppas jag att han sover för natten, lilla busungen. Jag spricker nästan av kärlek till den lilla krabbaten. När jag hämtar in honom till min och jockes säng för morgonmys och mat och han ser mig och ger ifrån sig världens leéende får mig att smälta till max, kärleken till ens barn går bara inte att beskriva. Tanke på helt annat, någon som vet hur man får fältet där texten är till själva inlägget att bli bredare? tycker min ser ihoptryckt och tråkig ut, så hjälp mig nu ni som är kunniga i det här området..

Grattis på din 2månaders dag världens fina...

20110619464 (MMS)

Grattis på din 2månaders dag världens finaste. Jag älskar dig.

what are words if you really don't mean them when you say them?

idag har vi inte gjort så många knop här hemma, jag fick mig en sovmorgon då Jocke tog ut Leon på en morgonpromenad då han ine somnade om efter frukosten, vilket han brukr göra. Jag gick upp vid 10 tiden då Leon var hungrig igen och gjorde min morgon då. Idag har jagoch jocke varit tillsammans i ett år och sex månader, tiden går verkligen fort. Ett förhållande ändras ganska drastiskt när man får barn, man har en annan person att anpassa sig till och som kräver tid och kärlek och som man ska lära känna. Dom som påstar att allt är en dans på rosor som det kan framstå som ljuger bara för sig själv. Men det är viktigt att inte glömma bort varandra, vilket är väldigt lätthänt. Men det blir ju såklart bättre med tiden och man måste alltid tänka frammåt och positivt. Har man någonting att kämpa för så gör man det. Joakim och Leon är mitt liv, och jag skulle inte för någonting i världen vilja att det skulle se annorlunda ut än vad det gör idag. Nu har Leon somnat för natten hoppas jag men man går ändå på nålar här hemma och är rädd för att väcka honom, vi har varit ganska duktiga på att vänja honom vid ljud från början, att ha en lättväckt bebis är lika med en trött mamma och pappa tillslut. imorgon blir våran lilla kille 2månader, och det är så underbart att se framstegen som görs varje dag. En stolt mamma till världens Finaste kille, imorgon ska jag pussa på honom extra mycket.

Lillen sover, mamman kollar tv och pappan ...

20110618450 (MMS)

Lillen sover, mamman kollar tv och pappan fixar med bilen. Gud så stor han börjar bli nu!

inge syskon här inte

igår var vi på öppna förskolan i Bro med Sara och Benji. Keiza var där med kevin som är äldst på hela 7månader, sen var Sanna där med lilla Bella som är lika gammal som Benji. Leon lyckas alltid vara minst när vi hänger med andra mammor men snart så är han inte minstingen längre när Malin och Putte får sin lilla bebis. Vi gickigenom lite försa hjälpen och sånt och skulle ha baby massage men alla bebisar sa ifrån så det blen en kort massage bara. Efter Bro så åkte jag hem till mammsen i kallhäll och gjorde slingor på henne och drog igenom mitt hår lite snabbt, det ser solblekt ut nu men måste gå till frisören och klippa och fräscha till det, jätte slitet har det blivit. Nu på morgonen har jag varit och satt in en p-stav då vi inte planerar ett syskon till Leon på 2 år iaf så det känns skönt att ha det gjort. Var livrädd för den där kanylen men det kändes knappt, bränner nu efter men jag är bara rädd för att staven ska glida ur, men det är nog ingen fara. Vädret är inge bra alls här och tror inte det kommer bli bättre så vi blir nog hemma idag bara. Nu ska jag passa på att sova lite då det blev en tidig morgon, Leon och jag brukar gå upp vid 10 tiden annars, riktigt bortskämd är jag med en snäll bebis som sover hela nätterna från c.a 22.30 och vaknar runt 5- 6 för mat sen somnar om och sover ända till 10!

Vällingby

Idag kom Leons mormor hit vid runt 11 (känns fortfarande lite konstigt att hon är mormor!) så jag kunde hoppa in i duschen och göra mig klar. Sen åkte vi till Vällingby och spenderade dagen där. Leon fick lite nya sommar kläder och jag köpte lite småsaker. Vi var hemma runt halv 3 igen och då hAr jag rensat lite bland hans kläder. Han har växt ur så mycket fint snart och då slår verkligheten till och man inser att han växer så fort. Jag har även upptäckt att han börjar få skorv, det synns inte ännu men han börjar bli lite torr, går det att hindra eller är det för sent nu när det börjar? Jag vet att ni är en del morsor som läser så kom med lite tips till en vilsen mamma. Annars har det varit en skön dag. Inte för varmt utan sådär lagom. Älskar att sommaren är här nu och snart fyller jag år. Ska nog inte göra något speciellt alls, 21 känns inget att fira och sen är det precis runt midsommar och då åker väl ändå dom flesta bort. Vi har inga dierekta planer det här året men någonting måste man väl hitta på när det är Leons första. Inte för att han förstår så mycket nu men ändå. På söndag blir han redan 2 månader och ut exkl. gen går fort. Nu behöver man nästan inte stödja hans huvud och han får träna på att ligga på magen och lyfta huvudet varje dag, duktiga killen! Han har även börjat le mycket oftare och nu väntar vi bara på att skrattet ska komma.

?

Idag har jag umgåtts med Madde och killarna i viksjö. Det har varit en givande dag och det var skönt att träffa folk man inte ser varje dag. Med tanke på det tänkte jag på när vi hyrde en stuga på Djurö, hur små vi faktiskt var och att det redan har gått 5år? Jag minns den som 2 år sen kanske men vi var så små. Leon var på bra humör iaf så det var skönt att inte ha en kinkig bebis. Dom senaste dagarna har han fått in som en rutin att somna runt halv 11 eller 11 och sover nästan hela natten, lyx för mig och jocke med andra ord. vore skönt om man kunde somna när han somnar men jag börjar blir trött vid den här tiden vilket kan vara lite jobbigt. Nu ska jag inta sängen och koppla bort mitt dåliga humör, jag tänker inte lägga energi på något som drar ner mitt humör för det är inte värt det. lite upp till bevis känner jag.

Första gången

Jag tänkte på en sak igår, allt Leon gör nu är första gången han gör det. Allting måste ju vara så spännande för honom nu när han börjar förstå saker lite bättre. Nu är han inte bara en grönsak som mina vänner säger. Nu måste man ta vara på allt för allting händer så snabbt. Kommer knappt ihåg tiden efter förlossningen, och det känns så tråkigt. Fina underbara Leon. Ibland så slår tanken till och jag får världens glädjerus genom kroppen. Jag har världens finaste lilla kille, att jag och Jocke lyckats med någonting så fint. Det går inte ens att beskriva kärleken till ens barn. Ni mammor vet vad jag menar, det är så himla underbart. Nu ligger Leon och sover sen någon timme tillbaka. Jag vill hitta på något idag, gillar inte att bara hänga hemma. Pappan mår lite dåligt idag tror jag, så han blir säkert hemma. Nu ska jag ringa Madde men hon mår väl lika dåligt hon.

Boktips

Jag har helt glömt bort om boken jag skulle tipsa er om. Den var så himla bra men hemsk. 
Jag läste ut den på 2 dagar, och då har jag ändå en liten bebis att ta hand om. Jag kunde inte sluta läsa och första lediga stund jag fick så läste jag. Det är boken "varför gråter inte Emma" som handlar om Emma Jangestig som fick sina 2barn mördade i Arboga för 3 år sedan. Den är så hemsk och nu när man själv är mamma så blir allt kring barn mycket känslosammare för man tänker "tänk så skulle det här hända mig" men jag tycker alla borde läsa den, mamma eller inte. Köp den!


Dop?

Jag har tänkt mycket på det här med dop dom senaste dagarna, Är vi för sent ute om man ska ha det i början på Aug? Med alla inbjudningskort osv? vill inte vänta tills nästa år och sen vill man ju gärna ha det på sommaren då det är en mycket bättre tid att ha dop. Jag måste ringa till kyrkan idag och kolla hur det ser ut och kolla upp allting. Leons gudmor är nämligen inte döpt och då har jag hört att hon måste döpas innan? någon som vet och har koll? Han växer så det knakar nu och man ser skillnad på några dagar bara. Han är så himla duktig och kan lyfta nacken när han ligger ner och kolla rakt fram en bra stund, våran finaste. Nu ligger skruttisen och sover i vagnen, han har börjat sova där på nätterna då han älskar sin vagn, han vaknar inte när man lägger ner honom för oftast (eller som senaste) nätterna har han somnat på mitt bröst runt 22.30 så lägger jag ner honom där, sen vaknar han tidigast 4 och vill ha mat. Så jag har börjat få ganska mycket sömn vilket märks på en själv då jag är piggare och gladare.
Hur gör ni med era bebisar? när började ni med rutiner osv?

Idag kommer Sara och Benji över och håller oss sällskap. Tänk att det redan är Torsdag, kändes som det var helg nyss. Ha en fin dag. Kram!!


 jag älskar dig!


sommar

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men det blir lite så när Jocke är lång ledig också.
Den här helgen har varit riktigt skön, känns verkligen att det är sommar nu och det kan inte bara vara jag som tycker det är skönt. Jag kommer inte ihåg va vi gjort alla dagar, i lördags var vi hos mormor och åt grillat medans Jocke var på summerburst och det var så himla gott. Godaste grillningen i år tror jag.
I söndags träffade vi Robin och Tesse och grillade även då, fast med engångsgrill, men det blev lyckat faktiskt. Leon är fortfarande rosslig i halsen och ibland är han extremt rosslig. Jag fick för mig att han skulle träffa barnläkaren på Bvc nu på Torsdag men det var inte förrän i Juli, så ska prata med henne idag när jag ska dit och kolla vikten och det vanliga. Måste finnas något som man kan göra för att få bort det där. Annars så har vi inte så mycket planerat, Jocke ska iväg med jobbet idag igen och kommer hem imorgon så jag blir ensam med Leon idag men det är inga problem. Just nu ligger han och pratar med Nalle puh, Tiger och Nasse i hans baby gym och gud vad han pratar ibland. Idag blir lilla älsklingen 7 veckor och det går så himla fort, mammas älskling. Kan inte förstå hur mycket man kan älska en person..

1a Juni 2011

Det är redan Juni, gud så fort tiden går när man har barn. Även dom dagarna jag bara är hemma och inte gör så mycket så går tiden otroligt fort. Helt plötsligt är klockan åtta och vi sitter i soffan och kollar på tv så tänker man att ännu en dag har passerat.
Idag har jag haft en liten pratkvarn här hemma, här imorse pratade han för fulla muggar och hade massor att berätta. Nu har jag en liten nakenfis på golvet som ligger och snackar med allt möjligt och vill ha svar på det han säger. Är ju otroligt varmt ute idag så kan tänka mig att det är väldigt skönt för honom att lufta lite.
Jag har suttit ute i solen och han har legat i vagnen och sovit fram tills nu, nu börjar han bli hungrig så jag får avrunda det här inlägget nu men har en bok ni måste läsa som jag tänkte tipsa er om sen!

Hej igen!

Sådär då mina vänner nu har jag lite saker att skriva om och ber om ursäkt för dåligt skrivande. Men vi har vart iväg hela dagarna sen har man inte tiden när man kommer hem för då tar Leon upp all tid.
Men vi kan börja med morsdag. Jag var på brunch hos Leons gudmor med alla andra tjejer för att fira henne lite i efterskott, var väldigt trevligt och tjejerna hade varit ute kvällen innan så alla var lite trötta efter gårdagen. Vi fick jättegoda räkmackor sen åt vi ginos, sen ostbricka och det var längesedan jag åt så mycket som jag gjorde där. Leon var en liten tröttis och sov nästan hela tiden, man vill inte väcka dom när dom är så små heller så han fick sova. När jag kom hem runt 18 så stod det 3 röda rosor på bordet, en av mina favorit filmer, choklad och ett kuvert. i Kuvertet låg en bild på Jocke och Leon som var jättefin sen stod det "Du är världen bästa mamma och vi älskar dig, Joakim & Leon" Tyckte det var väldigt fint gjort.

Sen i Måndags så skulle vi gått på öppna förskolan i Jakan men eftersom Leon fortfarande hostar och nyser lite så skippade vi det och mötte upp Nicole och Sara en liten snabbis i Jakan för fika.
Igår skulle vi till Bro igen där vi trivdes så mycket förra veckan men vi skippade det med, jag vill inte att Leon smittar ner dom andra barnen sen ska man inte massera dom när dom är sjuka, då kan man "framkalla" att dom blir ännu mer sjuka. Så vi åkte till Centrum och bytte lite kläder och åt middag hemma hos Malin A istället. Hon börjar bli stor nu och snart är det inte långt kvar, jag undrar verkligen vad det är för en liten där inne, ska bli så spännande!

Nu ligger Leon och sover och jag tänkte passa på att äta frukost innan trollen vaknar, idag kommer mamma hit en stund och pussar lite på Leon.

RSS 2.0